Innovaatioseteli palveluntarjoaja – Funlus Oy Kuopio

pkyritys_kasvu
Innovaatiosetelillä voit ostaa 5000 eurolla uutta osaamista yritykseesi 1000 euron omavastuulla.   Rahoitus on kokeiluluontoista ”de minimis”-rahoitusta. Innovaatiosetelin tarkoituksena on tukea pk-yritysten kasvua ja kansainvälistymistä. Tämä kädenojennus yrittäjille kannattaa ottaa vastaan.

Kenelle innovaatioseteli sopii?

Innovaatioseteliä voi hakea pk-yritys (pois lukien toiminimellä toimivat yritykset), jonka toiminta on vakiintunutta. Pk-yrityksessä halutaan esimerkiksi kehittää tuotteita, palveluita ja prosesseja tai hankkia uutta tietoa innovaatiotoiminnan tueksi.

Mitä innovaatiosetelillä voi ostaa?

Innovaatiosetelillä voi ostaa asiantuntijapalveluita, jotka liittyvät innovaatiotoimintaan. Innovaatiotoiminnalla tarkoitetaan toimenpiteitä, joilla yritys kehittää tuotteitaan, palvelujaan ja prosessejaan tai hankkii palveluna uutta innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista esimerkiksi uuden tuotteen/palvelun lanseeraukseen liittyen.

Esimerkkejä innovaatiosetelin käyttökohteista

 • tuote- ja palvelustrategian kehittämiseen liittyvät palvelut (mm. muotoilustrategian valmistelu)
 • kokeilut sekä ketterä tuote- ja palvelukehitys
 • innovaatiotoimintaan liittyvät mittaus- ja testauspalvelut
 • innovaatiotoimintaan liittyvät soveltuvuustutkimukset ja asiantuntijalausunnot
 • tutkimustulosten arviointiin ja hyödyntämiseen liittyvät palvelut

(lähde businessfinland.fi)

Mihin innovaatioseteliä ei voi käyttää?

 • yrityksen omiin palkkakustannuksiin, matkoihin, aineisiin, tarvikkeisiin ja vuokriin sekä laiteostoihin
 • sellaisten toimialojen ja toimintojen kehittämiseen, jotka on rajattu de minimis -rahoituksen ulkopuolelle (maatalouden alkutuotanto, kalastus ja vesiviljely)
 • asiantuntijapalveluihin, jotka eivät liity innovaatiotoimintaan, kuten
  • yleiset liiketoiminnan konsultointipalvelut
  • myynnin, markkinoinnin ja viestinnän perustoiminta
  • henkilöstön koulutukset
  • perustason IT-järjestelmiin liittyvä konsultointi ja kehittäminen (esimerkiksi verkkosivujen, verkkokaupan tai mobiilimyyntikanavan tekemiseen tai toiminnanohjaus- ja taloushallintojärjestelmiin liittyvään konsultointiin ja kehittämiseen)

(lähde businessfinland.fi)

Miten innovaatioseteliä haetaan?

Aluksi kannattaa suunnitella millaista asiantuntijaa tarvitset ideasi kehittämisessä. Seuraavaksi kannattaa valita osaava palveluntarjoaja ja ottaa heihin yhteyttä.
Toimintasuunnitelman voitte laatia yhdessä palveluntarjoajan kanssa.
Tehkää sen jälkeen innovaatiosetelin hakemus Business Finlandille. Hakemuksen täytyy olla hakijayrityksen tekemä eli sen, joka aikoo ostaa palveluita innovaatiosetelillä. Palveluntarjoaja ei voi asiakkaan puolesta hakea tukea, mutta voi auttaa hakemuksen tekemisessä. Business Finland tarkistaa palveluntarjoajien tiedot ennen hyväksyntää.

Merkitse projektin kustannusarvion kohtaan ”Ostettavat palvelut” 6 200 € (5 000 € + alv). Jätä kustannusarvion muut rivit tyhjiksi! Merkitse kohtaan Business Finlandilta haettava rahoitus 6 200 €. Omarahoitus osuus on 1000e + alv.
Huomaa, että yritykselläsi ja valitsemallasi palveluntuottajalla ei saa olla intressiyhteyttä (katso intressiyhteydestä tarkemmin yleisten ehtojen kohdasta 3.5). Esimerkki intressiyhteydestä on sukulaisuus, omistus.

Jos ostettavan asiantuntijapalvelun määrä muodostuu suuremmaksi kuin 5000 euroa + alv, yritys maksaa itse erotuksen palveluntuottajalle.  Setelillä voi hankkia palveluja enintään kahdelta palveluntuottajalta. Innovaatioseteli on voimassa kuusi kuukautta myöntämispäivämäärästä.

Lisätietoja

Lue lisää virallisilta Business Finlandin sivuilta.
https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/tutkimus-ja-kehitysrahoitus/innovaatioseteli/

Asiantuntijamme liittyen innovaatioseteliin

markus
Markus Aho
050 585 6005
markus@funlus.org
http://fi.linkedin.com/in/markusaho

Kiinnostuitko?

Voimme auttaa esimerkiksi digitaalisessa palvelumuotoilussa, liiketoiminnan kehittämisessä (esim. kokeilut, esiselvitykset). Jätä meille yhteydenottopyyntö ja olemme yhteydessä sinuun innovaatiosetelin tiimoilta.

Lue tietosuojakäytännöt https://www.funlus.fi/tietosuoja/

Tietojasi käsitellään mukaisesti https://www.funlus.fi/tietosuoja/