Innovaatioseteli palveluntarjoaja – Funlus Oy Kuopiossa

pkyritys_kasvu
Innovaatiosetelillä voit ostaa 5000 eurolla uutta osaamista yritykseesi käytännössä ilman omavastuuta. Hallitusohjelman kilpailukykypaketin ehdoton helmi yrittäjille on innovaatioseteli,  jolla saat 5000 euron +alv edestä ostettua innovaatiotoimintaan liittyviä asiantuntijapalveluita. Rahoitus on kokeiluluontoista ”de minimis”-rahoitusta. Innovaatiosetelin tarkoituksena on tukea pk-yritysten kasvua. Tämä kädenojennus yrittäjille kannattaa ottaa vastaan. Luit siis oikein! Jos hankkeen budjetti pysyy 5000 euron +alv sisällä, kyseessä on täysin vastikkeeton rahoitusmuoto.

Kenelle innovaatioseteli sopii?

Innovaatioseteliä voi hakea pk-yritys (pois lukien toiminimellä toimivat yritykset), jonka toiminta on vakiintunutta. Pk-yrityksessä halutaan esimerkiksi kehittää tuotteita, palveluita ja prosesseja tai hankkia uutta tietoa innovaatiotoiminnan tueksi.

Mitä innovaatiosetelillä voi ostaa?

Innovaatiosetelillä voi ostaa asiantuntijapalveluita, jotka liittyvät innovaatiotoimintaan. Palveluntarjoajalista löytyy täältä: http://www.tekes.fi/rahoitus/pk-yritys/innovaatiosetelin-palveluntarjoajat/. Innovaatiotoiminnalla tarkoitetaan toimenpiteitä, joilla yritys kehittää tuotteitaan, palvelujaan ja prosessejaan tai hankkii palveluna uutta innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista esimerkiksi uuden tuotteen/palvelun lanseeraukseen liittyen.

Esimerkkejä innovaatiosetelin käyttökohteista

tuote- ja palvelustrategian kehittämiseen liittyvät palvelut (mm. muotoilustrategian valmistelu)
kokeilut sekä ketterä tuote- ja palvelukehitys
innovaatioprojektien valmistelu
innovaatiotoimintaan liittyvät mittaus- ja testauspalvelut
innovaatiotoimintaan liittyvät soveltuvuustutkimukset ja asiantuntijalausunnot
tutkimustulosten arviointiin ja hyödyntämiseen liittyvät palvelut
(lähde tekes.fi)

Mihin innovaatioseteliä ei voi käyttää?

Et voi käyttää innovaatioseteliä esimerkiksi yrityksen omiin palkkakustannuksiin, matkoihin, aineisiin, tarvikkeisiin, vuokriin tai laiteostoihin.
Lisäksi et voi käyttää tukea sellaisten toimialojen ja toimintojen kehittämiseen, jotka on rajattu de minimis -rahoituksen ulkopuolelle (maatalouden alkutuotanto, kalastus ja vesiviljely). Myöskään asiantuntijapalvelut, jotka eivät liity innovaatiotoimintaan kuten yleiset liiketoiminnan konsultointipalvelut, myynti ja markkinointi, henkilöstön koulutukset tai perustason IT-järjestelmiin liittyvä konsultointi ja kehittäminen (esimerkiksi verkkosivujen tekemiseen tai toiminnanohjaus- ja taloushallinnon järjestelmiin liittyvään konsultointiin ja kehittämiseen), eivät kuulu innovaatiosetelin piiriin.
(lähde tekes.fi)

Miten innovaatioseteliä haetaan?

Aluksi kannattaa suunnitella millaista asiantuntijaa tarvitset idean kehittämisessä. Seuraavaksi kannattaa valita osaava palveluntarjoaja Tekesin palveluntarjoajalistalta ja ottaa heihin yhteyttä.
Toimintasuunnitelman voitte laatia yhdessä palveluntarjoajan kanssa.
Tehkää sen jälkeen innovaatiosetelin hakemus Tekesiin sähköisessä asiointipalvelussa. Hakemuksen täytyy olla hakijayrityksen tekemä eli sen, joka aikoo ostaa palveluita innovaatiosetelillä. Palveluntarjoaja ei voi asiakkaan puolesta hakea tukea, mutta voi auttaa hakemuksen tekemisessä.Tekes tarkistaa palveluntarjoajien tietoja ja päivittää listaa säännöllisesti. Palveluntarjoajan voi valita myös listan ulkopuolelta, kunhan se täyttää mainitut ehdot.

Merkitse projektin kustannusarvion kohtaan ”Ostettavat palvelut” 6 200 € (5 000 € + alv). Jätä kustannusarvion muut rivit tyhjiksi! Merkitse kohtaan Tekesiltä haettava rahoitus 6 200 €.
Huomaa, että yritykselläsi ja valitsemallasi palveluntuottajalla ei saa olla intressiyhteyttä (katso intressiyhteydestä tarkemmin yleisten ehtojen kohdasta 3.5). Esimerkki intressiyhteydestä on sukulaisuus.

Jos ostettavan asiantuntijapalvelun määrä muodostuu suuremmaksi kuin 5000 euroa + alv, yritys maksaa itse erotuksen palveluntuottajalle. Jos summa jää tämän alle, ei omavastuuta ole. Setelillä voi hankkia palveluja enintään kahdelta palveluntuottajalta. Innovaatioseteli on voimassa kuusi kuukautta myöntämispäivämäärästä.

Lisätietoja

Lue lisää virallisilta Tekesin sivuilta.
http://www.tekes.fi/rahoitus/pk-yritys/innovaatioseteli/
http://www.tekes.fi/rahoitus/pk-yritys/innovaatiosetelin-palveluntarjoajat/

Asiantuntijamme liittyen innovaatioseteliin

markus
Markus Aho
050 585 6005
markus@funlus.org
http://fi.linkedin.com/in/markusaho

Kiinnostuitko?

Voimme auttaa esimerkiksi palvelumuotoilussa, liiketoiminnan kehittämisessä (esim. asiakaskokemus, prosessit). Jätä meille yhteydenottopyyntö ja olemme yhteydessä sinuun innovaatiosetelin tiimoilta.

Tietojasi käsitellään mukaisesti https://www.funlus.fi/tietosuoja/

Please wait...