Siirryimme keksittömään aikaan. Korostan siis evästevapaaseen aikaan. Evästeitä kutsutaan kekseiksi (cookies). Näitä varten tarvitaan usein kysyä suostumus verkkosivuilla. Evästeilmoituksia voidaan pitää ärsyttävinä.

Ihmisten yksityisyys on ensiarvoisen tärkeää. Siksi futuristit ennustavat, että olemme siirtymässä kohti evästevapaata Internettiä ja kävijäseurantaa. Haluatko olla aallonharjalla ja siirtyä evästevapaaseen seurantaan kävijäseurannan osalta jo nyt?

Matomo Analytics tarjoaa laajat mahdollisuudet evästevapaaseen kävijäseurantaan ja markkinoinnin mittaamiseen Internetissä. Ohjelma on maksuton (avoin lähdekoodi) ja sen data on täysin kerääjän hallussa ilman kolmansia osapuolia. Saat laajemman otoksen kävijäseurannasta evästepohjaisiin järjestelmiin verrattuna.

Matomo Anatyticsillä voit seurata evästevapaasti ja anonyymisti

  • Kävijöitä
  • Käyttäytymistä
  • Kampanjoita
  • Tavoitteita

Tiedät mistä tärkeimmän asiakkaasi löytävät verkkosivusi

  • Mitkä kampanjat tuovat tulosta?
  • Mitkä ovat suosituimmat sivut?
  • Mitkä kanavat tuottavat eniten?
  • Kuinka kauan käyttäjät viipyvät sivulla?

Tarvitset verkkosivut ja julkaisujärjestelmän esimerkiksi WordPressin. Helpoin tapa Matomo Analytics käyttöönottoon on ilmainen WordPress lisäosa.

Tutustu keksittömään kävijäseurantaan: https://matomo.org/cookie-consent-banners/?menu

Ota Matomo käyttöön https://matomo.org/installing-matomo-for-wordpress/

Tarvitsetko käyttökoulutusta Matomoon siirtymisessä?  Yhdessä onnistuminen on todennäköisempää! Ota uusi askel ja varaa aika maksuttomaan ideointipalaveriin verkkosivujemme kautta. Tutustu myös koulutuspaketteihin ja voit tilata hankkeelle tai yrityksellesi sopivan koulutuksen.  Järjestämme myös ryhmäkoulutuksia. Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt kartalla.

Kirjoittajasta

Markus Aho.
Markus Aho
Asiantuntija
050 585 6005
markus.aho[at]funlus.fi
https://www.linkedin.com/in/markusaho/