window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-527R123ZNP');
Tuki2021-10-07T12:59:50+02:00

Tuki ja häiriöilmoitus

Hyväksyn, että antamiani tietojani käsitellään tietosuojaselosteen mukaisesti, https://funlus.fi/tietosuoja/

Lähetä tukipyyntö oheisella lomakkeella tai ota yhteyttä

Asiakaspalvelu avoinna arkisin klo 9.00-16.00

Puhelimitse: 010 508 2590
Sähköpostilla: asiakaspalvelu@funlus.fi

Tarjouspyynnöt osoitteeseen: myynti@funlus.fi

Tarkista palvelinten status
Siirry itsepalveluportaaliin

Usein kysytyt kysymykset

Askarruttaako jokin asia? Löydät todennäköisesti vastauksen seuraavista kootuista vastauksista.

Näkyykö sivustoni Googlessa tai muissa hakukoneissa?2021-10-06T21:00:45+02:00

Kyllä näkyy. Rakennamme verkkosivustoja ajatellen myös hakukoneoptimonnin näkökulmaa. Pyrimme siihen, että sivustot ovat vaatimusten mukaisia näkyäkseen hakukoneissa. Ohjaamme myös asiakkaitamme tuottamaan laadukasta sisältöä itsenäisesti, sekä neuvomme millaiset sisällöt saavat enemmän näkyvyyttä.

Hyviä lähteitä verkkotunnuksiin liittyen2021-06-11T12:09:44+02:00
Lisätietoa verkkotunnusten hakemisesta ja säädännöistä voit lukea täältä:
 • Liikenne ja viestintävirasto
  • Täältä löydät esimerkiksi tietoa kuinka voit hakea ja poistaa verkkotunnuksesi. Lisäksi sivustolla kerrotaan verkkotunnusvälittäjistä, fi-maatunnuksesta ja säännöistä koskien tunnusta.
 • Patentti ja rekisterihallitus
  • Patentti- ja rekisterihallituksen sivuilla löytyy tietoa muun muassa patenteista, tavaramerkeistä ja mallioikeuksista. Sivustolta löytyy myös julkisia rekistereitä, joista voit tarkistaa onko nimi tai verkkotunnus jo varattu.
 • Euroopan unionin teollisuusoikeuksien virasto
  • Tietoa tavaramerkeistä, mallioikeuksista ja EU:n lainsäädännöstä koskien edellä mainittuja asioita.
Mitä tarkoittaa verkkotunnuksen lainmukaisuus?2021-06-11T11:25:45+02:00

Verkkotunnus ei saa merkitsemishetkellä

 • vastata toisen suojattua nimeä tai merkkiä, ellei verkkotunnuksen
  käyttäjä pysty esittämään hyväksyttävää perustetta verkkotunnuksen
  rekisteröinnille
 • muistuttaa toisen suojattua nimeä tai merkkiä, jos verkkotunnus
  rekisteröidään ilmeisessä hyötymis- tai vahingoittamistarkoituksessa.

 

Verkkotunnuksessa sallitut merkit

Välittäjän on neuvottava asiakkaitaan verkkotunnuksissa sallituista
merkeistä, joita ovat kirjaimet a-z ja numerot 0-9. Lisäksi sallittuja
merkkejä ovat kansalliset merkit å, ä ja ö sekä Suomessa puhuttavan
saamen kielen merkit ja lisäksi tavuviiva-miinusmerkki.

Välittäjien on huomioitava kansallisia merkkejä sisältäviin verkkotunnuksiin
kohdistuvat rajoitukset markkinoidessaan ja välittäessään verkkotunnuksia. Verkkotunnusta hakevien ja harkitsevien asiakkaiden tulee tietää kansallisia merkkejä sisältävien tunnusten teknisistä rajoitteista. Erityisesti on huomioitava asiakkaan mahdollinen tarve hakea sekä
kansallisia merkkejä sisältävä verkkotunnus että vastaava verkkotunnus ilman kansallisia merkkejä, esimerkiksi ääkkönen.fi ja aakkonen.fi.
Latinalaisten aakkosten ulkopuolisten kirjoitusmerkkien käytön mahdollistaa punycode, josta käytetään myös nimeä ACE (ASCII Compatible Encoding). Nimipalvelinjärjestelmä ymmärtää kansallisia merkkejä sisältävän verkkotunnuksen, jos se on määritelty teknisesti ACEmuotoon. Esimerkiksi ääkkönen.fi on ACE-muotoisena: xn--kknen-fraa=0m.fi. Muunnostyökaluja tarjoavia verkkosivuja on lukuisia. Sellainen löytyy myös Liikenne- ja viestintäviraston sivustolta.

Mistä voi tarkastaa suojatut nimet ja tavaramerkit?2021-06-11T11:07:05+02:00

Voit tarkistaa ne esimerkiksi Patentti- ja rekisterihallituksen julkisista rekistereistä (sivustot aukeavat nimeä klikkaamalla uuteen välilehteen):

Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä
Yhdistysrekisteri
Tavaramerkkirekisteri

Näiden lisäksi Euroopan unionin immateriaalioikeusvirastolla (EUIPO) on EU-tavaramerkkirekisteri, josta voit tarkistaa tavaramerkkien ja nimien saatavuutta.

Mikä on suojattu nimi tai tavaramerkki?2021-08-04T10:42:26+02:00

Suojattuja nimiä ja merkkejä ovat sähköisen viestinnän palveluista annetun lain perusteella:
Suomen kauppa-, tavaramerkki-, yhdistys-, säätiö- tai puoluerekisteriin merkityt nimet tai merkit julkisyhteisön, valtion liikelaitoksen, itsenäisen julkisoikeudellisen laitoksen, julkisoikeudellisen yhdistyksen ja vieraan valtion edustuston ja sen toimielimien nimet
toiminimi- ja tavaramerkkilaissa tarkoitetut vakiintuneet nimet, toissijaiset tunnukset tai tavaramerkit
EUIPO:n tavaramerkkirekisteriin merkityt EU-tavaramerkit. Esimerkiksi Funlus® on tavaramerkki.

Ovatko verkkosivuni responsiiviset?2021-05-19T13:36:13+02:00

Kyllä. Teemme kotisivuista, sekä verkkokaupoista responsiiviset. Responsiivuus tarkoittaa siis sitä, että sivusto näyttää hyvältä millä tahansa päätelaitteella selattaessa (tietokone, tabletti ja puhelin).

Saanko teiltä apua kaikissa teknisissä ongelmissa, joita kohtaan sivustollani?2021-10-06T20:40:51+02:00

Olemme tukenasi sivuston häiriötilanteissa ja muissa ongelmissa, joita kohtaat meiltä tilaamillasi verkkosivuilla. Annamme asiakkaillemme neuvoja, kuinka yleisimmät ongelmatilanteet voi ratkaista myös itse. Asiakaspalvelumme on auki arkisin 9-16, jolloin saat apua soittamalla, sähköpostitse tai laittamalla tukipyynnön täältä.

Asiakaspalvelun yhteystiedot:
asiakaspalvelu[at]funlus.fi
Puh: 010 508 2590

Mitä verkkosivujen käyttötuki tarkoittaa?2021-03-16T09:46:50+02:00

Käyttötukeen kuuluu yleiset tukitoimenpiteet, kuten esim. sähköpostiasetukset, sähköpostin salasanan nollaaminen, wordpress käyttöopastus/materiaali ja häiriöhallinta. Käyttöpalvelun tarkoitus on varmistaa, että asiakkaamme saa kerralla nopeat WordPress-kotisivut, toimivat sähköpostiosoitteet ja osaavan käyttötuen. WordPress-julkaisujärjestelmä vaatii säännöllistä ohjelmiston päivittämistä mm. tietoturvauhkien välttämiseksi, siksi olemme sisällyttäneet nämä käyttöpalvelun hintaan. Lisäksi otamme asiakkaidemme sivuista säännölliset varmuuskopiot, jotta tietosi pysyvät tallessa. Kaikki käyttöpalvelut sisältävät laadukkaan webhotellin suomalaisilla palvelimilla, jolla varmistetaan sivuston nopea toimivuus. Lisäksi saat käyttöön oman domain-osoitteen (fi,com,net) ja sähköpostipalvelun (IMAP,POP3). Käyttötukisopimukseen kuuluu myös uuden välittäjämallin mukakainen verrkotunnushallinta (Lisätietoa uudistuksesta).

Palvelutaso (SLA) vaihtelee valitun käyttöpalvelun mukaan. Basic-tasolla käytössäsi on sähköpostituki arkipäivisin. Basic Plus sisältää sähköpostituen lisäksi puhelintuen arkipäivisin ja Pro sisältää puhelintuen lisäksi priorisoidun vastausajan (SLA 1 arkipäivässä) arkisin ja on laajennettavissa lisämaksusta myös hätätyöksi viikonloppuisin / juhlapyhinä.

Muutostöiden tekeminen sivustolle on hinnaston/sopimuksen mukaan erillisveloitettavaa palvelua (esim. asiakkaan puolesta sisällön syöttäminen sivustolle, ulkoasun muuttaminen, lomakkeen lisäys yms.) eikä sisälly käyttötukeen.

Saanko tukea sivuston sisällön päivittämiseen tai ulkoasun vaihtamiseen?2021-05-19T13:23:09+02:00

Opastamme asiakkaitamme päivittämään esimerkiksi sivuston blogia tai tuotteita itsenäisesti. Tarjoamme myös päivityspalveluita pieniin, sekä suuriin muutostöihin. Otathan yhteyttä meihin hyvissä ajoin, jos toiveissa on sivuston ulkoasun muutokset tai sisällön suuret päivitystyöt. Kartoitetaan yhdessä vaaditut muutostoimet, jotta päivitykset saadaan suoritettua mahdollisimman sujuvasti.

Voinko ladata verkkosivuilleni rajattomasti kuvia/videoita?2021-05-19T13:22:15+02:00

Valitettavasti et. Palvelusta riippuen käytössäsi on rajattu määrä levytilaa, jonne kuvat, videot ja esimerkiksi sivuston kautta vastaanottamasi sähköpostit tallentuvat. Yleensä tavallisille verkkosivuille riittää hyvin jo palveluissamme määritellyt levytilat, mutta levytilaa saa tarpeen mukaan ostettua lisää. Monta suurikokoista kuvaa tai videota yhdellä sivulla voi myös hidastaa sivuston latausaikaa, joten suosittelemme optimoimaan kuvien/videoiden tiedostokokoa. Rakentaessamme asiakkaillemme verkkosivuja pyrimme varmistamaan, ettei sivustolla näkyvät mediat hidasta sivuston toimintaa ja latausajat pysyvät nopeina.

Missä verkkosivuni sijaitsee? Ovatko palvelimet luotettavia?2021-10-08T11:53:18+02:00

Verkkosivujen palvelimet sijaitsevat Euroopassa, joko Suomessa Helsingissä (webhotellit) tai Saksassa Frankfurtissa (Amazon Web Services) parhaassa runkoverkossa. Palvelimia varmuuskopioidaan päivittäin ja niiden toimintaa valvotaan ympäri vuorokauden. Yhteys palvelimiin on luotettava ja nopea.

Mikä on SSL-sertifikaatti ja kuuluuko se ostamaani palveluun?2021-05-19T13:19:43+02:00

SSL lyhenne tulee sanoista Secure Sockets Layer. SSL-suojaus luo käyttäjän ja palvelimen välille suojatun yhteyden, jonka avulla esimerkiksi sivustolle annettuja luottokorttitietoja ei pääse vuotamaan urkkijoille. Aktiivinen suojaus muuttaa sivuston osoitteen alusta ”http://”-osan muotoon ”https://”. Suojatut sivustot myös saavuttavat paremman näkyvyyden hakukoneissa, kuten Googlessa. SSL-sertifikaatti on jokaisella meidän kauttamme tilatulla verkkosivulla.

Täytyykö minun itse huolehtia tietoturvasta ja päivityksistä?2021-05-19T13:16:29+02:00

Me huolehdimme puolestasi muun muassa wordpressin tietoturvapäivityksistä ja palvelinten toimivuudesta. Asiakkaan vastuulla on pitää huolta siitä, ettei esimerkiksi sivuston ylläpitokäyttäjän salasanaa vuodeta ulkopuolisille. Tarvittaessa voimme ohjeistaa tietoturvaan liittyvissä kysymyksissä jo ennen kuin sivusto on julkaistu.

Paljonko verkkosivujen perustaminen ja ylläpito maksaa?2021-05-19T13:13:34+02:00

Sivustojen hinnat määräytyvät verkkosivun perustamiseen tarvittavien palvelujen mukaan. Hinnastoja sivustoille on näkyvissä sivuillamme esimerkiksi täällä: Kotisivut ja Verkkokaupat

Sivuston kuukausittainen ylläpitomaksu koostuu tukipalveluista, domain ja webhotellimaksuista. Hinta vaihtelee valitun palvelun kattavuuden mukaan 5€+alv/kk ja 99€+alv/kk välillä.
Lisäksi voit ostaa meiltä tarpeen mukaan verkkosivujen päivitykseen erillisiä palveluita, jotka laskutetaan kulloinkin voimassaolevan hinnaston mukaan. Muutostyöt voivat olla esimerkiksi ulkoasun päivitystä, uuden sivun lisäämistä sivustolle tai vaikkapa sisällön luomista yhdessä asiakkaan kanssa.

Mitä kaikkea saan käyttööni, kun ostan palvelun teiltä?2021-05-19T12:55:19+02:00

Meiltä löydät valmiita palvelupaketteja verkkosivujen perustamiseen. Voimme tarvittaessa räätälöidä palvelun kattavuutta myös tapauskohtaisesti, jotta palvelu vastaa tarpeita. Voit tilata palvelupaketin suoraan tästä (avautuu uuteen ikkunaan).

Palvelupaketteihimme kuuluu ainakin seuraavat:

 • Hosting-palvelu
 • Varmuuskopiointi
 • Verkkotunnus
 • Vähintään 2GB levytilaa
 • Sähköpostilaatikko (vähintään 1kpl) (saatavilla myös Office lisenssit, jotka ostetaan erikseen)
 • SSL-suojaus ja palvelinten tekninen ympärivuorokautinen valvonta

Verkkosivustoilla käytämme suosittua WordPress-julkaisujärjestelmää ja verkkokaupat toimivat Woocommercella. Sisältöjen (blogit, verkkokaupan tuotteet, kuvat…) päivitys on mahdollista hoitaa itse tai tarvittaessa voi pyytää meiltä päivityspalvelua. Teemme verkkosivuja responsiivisesti, eli sivusto toimii puhelimella, tabletilla ja tietokoneilla. Tarjoamme tukea puhelimitse, sekä sähköpostitse ongelmatilanteita varten.

Mitä hakukoneoptimointi tarkoittaa?2021-03-16T09:50:57+02:00

Hakukonemainonnan osa-alue, jossa yrityksen sivuston rakennetta ja arvoa pyritään parantamaan esimerkiksi Googlen ilmaisissa hakutuloksissa. Kulut perustuvat toimenpiteisiin, joilla sivusto nousee hakutulossivuilla ylöspäin.

Go to Top