Monia verkkokauppiaita ja erityisesti asiakkaita on hämmentänyt PSD2 (Payment Services Directive 2) eli Euroopan parlamentin hyväksymä maksupalveludirektiivi.

Asiakas voi joutua kahteen kertaan tunnistautumaan vahvasti maksaessa verkkokaupan ostoksia. Esimerkiksi ensin annat valtuudet saldon katseluun ja sen jälkeen vahvistat maksun. Osa säikähtää tilitietojen katseluoikeuspyyntöä ja jättää maksutapahtuman kesken.

Verkkokauppiaan puolestaan kannattaa olla tarkkana tilausta käsitellessä. Varmista että maksu on varmasti tullut loppuun asti perille tarkistamalla tilauksen tila. Jos esimerkiksi Woocommercessa tilauksen tilan olevan normaalin “käsittelyssä” sijaan “jonossa”, lue tilauksen tapahtumahistoriasta onko maksu tullut perille. Normaalitilassa olevat käsitellään kuten tähänkin asti.

Direktiivin tavoitteena on lisätä verkkomaksamisen turvallisuutta ja vähentää väärinkäytöksiä. Tietoturvaa lisätessä perinteisesti käytettävyys heikkenee.

Kirjoittajasta

Markus Aho.
Markus Aho
Asiantuntija
050 585 6005
markus.aho[at]funlus.fi
https://www.linkedin.com/in/markusaho/

Lisätietoja