EU:n Omnibus-direktiivi
– kuluttajan parhaaksi

Lyhyesti:

Omnibus-direktiivi tuo isot muutokset verkkokauppojen toimintaan, tekee ostamisesta oikeudenmukaisempaa ja suojaa kuluttajien etuja digitaalisessa maailmassa. Kauppojen on päivitettävä käytäntönsä ja noudatettava direktiivin määräyksiä.

EU:n Omnibus-direktiivi tekee verkko-ostamisesta reilumpaa ja läpinäkyvämpää. Se on osa isompaa suunnitelmaa, jolla halutaan päivittää kuluttajansuojaa digiaikana. Tässä direktiivissä keskitytään muutamaan avainasiaan:

Hinnoittelun läpinäkyvyys

Verkkokauppojen on näytettävä selkeästi tuotteiden hinnat, mukaan lukien arvonlisävero ja muut lisämaksut. Alennusten kohdalla pitää kertoa, mistä hinta on alennettu, jotta asiakkaat tietävät todellisen säästönsä.

Aitoja arvosteluja

Verkkokaupat varmistavat, että kaikki arvostelut ovat aitoja ja kirjoitettu oikeiden asiakkaiden toimesta. Tämä auttaa estämään väärennetyt arvostelut ja antaa asiakkaille luotettavaa tietoa.

Ei harhaanjohtavia alennuksia

Direktiivi kieltää alennukset, jotka eivät ole oikeita. Tämä tarkoittaa, että verkkokaupat eivät saa keinotekoisesti nostaa hintoja ennen alennusmyyntejä näyttääkseen alennukset suuremmilta.

Ankarat seuraamukset

Jos verkkokaupat eivät noudata sääntöjä, ne voivat saada isot sakot – jopa 4 % vuotuisesta liikevaihdosta. Tämä kannustaa kauppoja pitämään huolen, että ne toimivat oikein.

Funlus huolehtii verkkokauppojensa lainmukaisuudesta

Me Funluksella noudatamme toimintaamme vaikuttavia lakeja ja säädöksiä. Haluamme myös, että asiakkaidemme verkkokaupat ovat uuden direktiivin mukaisia, jotta kuluttajien oikeus toteutuu ja vältämme mahdolliset ikävät seuraamukset.

Varmistamme Omnibus-direktiivin täytäntöönpanon erillisellä lisäosalla, joka ilmoittaa automaattisesti alennustuotteiden kohdalla direktiivin vähimmäisvaatimusten mukaisen alimman hinnan. Lisäksi vahvistamme tuotearvostelujen aitouden ja hinnoittelun läpinäkyvyyden määrittämällä niihin sopivat asetukset verkkokaupassa.

Funluksen asiakkaana voit olla huoleti: huolehdimme yhdessä kanssasi verkkokaupan ajantasaisuudesta. Mikäli mieleesi tulee kysyttävää aiheesta, voit olla meihin yhteydessä osoitteessa tuki@funlus.fi tai puhelimitse 010 508 2590.

Kirjoittajasta

janne
Janne Puhto
FM, datanomi
050 556 8875
janne[at]funlus.fi
https://www.linkedin.com/in/janne-puhto-58bb705b/