Digipalvelusäädös

Digital Services Act (DSA) on EU:n digipalvelusäädös, jolla säädellään verkossa toimivia välityspalveluja ja alustoja (esim. markkinapaikat, sosiaalisen median alustat, sovelluskaupat). Säädöksen tavoitteena on edistää digitaalisten palveluiden turvallisuutta ja vastuullisuutta estämällä laitonta ja haitallista toimintaa verkossa sekä torjumalla disinformaation leviämistä. Säädös on ollut voimassa helmikuusta 2024 lähtien ja se koskee laajasti EU:ssa toimivia verkkoalustoja.

Ilmoitus laittomasta sisällöstä

Mikäli törmäät sivustoillamme tai välittämillämme verkkosivuilla sisältöön, jonka uskot olevan laitonta, loukkaavaa tai sääntöjemme vastaista, pyydämme sinua ilmoittamaan siitä meille. Tämä auttaa meitä ylläpitämään turvallista ja vastuullista verkkoympäristöä kaikille käyttäjille.

Ilmoitusprosessi

Ilmoituksen tekeminen onnistuu täyttämällä tiedot alla olevalle lomakkeelle. Arvioimme saapuneen ilmoituksen sisällön Suomen lainsäädännön ja omien säännöstöjemme mukaisesti. Kaikki lomakkeen kautta tulleet ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti ja otetaan käsittelyyn pikimmiten, mutta perusteellinen tarkastelu saattaa viedä aikaa. Informoimme myös aina ilmoituksen tekijää toimenpiteistämme.

Valitusprosessi

Mikäli et ole tyytyväinen ilmoituksesi käsittelyyn ja koet, että se on tehty virheellisesti, niin voit tehdä siitä valituksen. Valituksen tekeminen onnistuu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [tuki@funlus.fi]. Kuvaa viestissäsi tilanne, sekä anna selvitys minkä vuoksi katsot käsittelyn olleen virheellinen. Muista lisätä myös yhteystietosi (nimi + sähköposti), jotta pystymme ilmoittamaan sinulle valituksen käsittelyn tuloksista sekä mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

Funlus on sitoutunut EU:n digipalvelusäädöksen noudattamiseen ja haluamme tarjota kaikille osapuolille oikeudenmukaisen ja reilun ilmoitus- sekä valitusprosessin.

Kiitos, että autat meitä ylläpitämään turvallista ja vastuullista palvelua!

Lähetä ilmoitus lomakkeella

Kirjoita kenttään etunimi ja sukunimi

Anna sähköpostiosoite muodossa esimerkki@mail.com

Syötä URL-osoite muodossa https://www.esimerkkisivu.fi

Kirjoita tähän mistä sisällöstä sivustolla ilmoitat. Anna myös selkeä perustelu, miksi ilmoittamasi sisältö on mielestäsi laitonta tai sopimatonta.

Tähän voit ladata halutessasi kuvankaappauksen sisällöstä. Se voi auttaa meitä arvioinnissa. Tiedosto voi olla muodossa jpg, jpeg, png, gif ja sen koko maksimissaan 10MB. Voit ladata kaksi tiedostoa.